Cum să recuperați o postare de Instagram ștearsă: ghid pas cu pas

Creat 25 august, 2024
Un bărbat frustrat se uită la telefon

Ai șters vreodată o postare de pe Instagram și mai târziu ți-ai dorit să o poți aduce înapoi? Fie că este o fotografie care surprinde un moment prețios, o promovare importantă a afacerii sau un videoclip creativ, pierderea unui astfel de conținut poate fi foarte frustrantă, mai ales atunci când a acumulat un angajament semnificativ, cum ar fi aprecieri, comentarii și distribuiri.

Consultați arhiva noastră Instagram

Nu mulți oameni știu că Instagram oferă funcția de a-ți arhiva automat postările. Înainte să intri în panică, verifică-ți arhivele. Pentru a face acest lucru, accesați profilul dvs., faceți clic pe cele trei linii orizontale din colțul din dreapta sus și selectați „Arhivă”. Aici veți găsi opțiuni pentru a vizualiza postări sau povești arhivate. Dacă postarea ta a fost arhivată în loc să fie ștearsă definitiv, o poți restabili cu ușurință.

Utilizați caracteristica Șterse recent

Recent, Instagram a introdus o nouă funcție numită „Șterse recent”, care păstrează postările șterse până la 30 de zile. Pentru a accesa această funcție, accesați Setări, apoi Cont și selectați Șters recent. Dacă postarea dvs. este acolo, o puteți recupera sau restabili permanent în profilul dvs.

Restaurați datele din backupul telefonului

Dacă faceți în mod regulat copii de siguranță ale datelor de pe telefon, este posibil să aveți o copie a postării șterse. Acest lucru depinde de setările dvs. și de frecvența cu care faceți backup pentru datele dvs. Verificați copiile de rezervă de pe iCloud , Google Drive sau orice alt serviciu cloud pe care îl utilizați pentru a vedea dacă postarea ștearsă este acolo.

Utilizați software de recuperare a datelor

Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu funcționează, puteți recurge la un software de recuperare a datelor. Există multe software-uri disponibile pe piață care pot scana și recupera datele șterse de pe dispozitivele mobile, inclusiv fotografiile și videoclipurile șterse. Aceste programe pot servi ca ultimă soluție dacă toate celelalte eșuează.

concluzie

Recuperarea unei postări șterse de pe Instagram nu este întotdeauna sigură, dar urmând pașii descriși în acest articol, îți crește șansele de succes. Este important să acționați rapid și să utilizați toate resursele disponibile pentru a recupera conținutul pierdut. Pe viitor, luați în considerare utilizarea obișnuită a funcțiilor de arhivare și backup pentru a preveni pierderea accidentală a datelor.

cont de Instagram

Din păcate, funcția „Șterse recent” a Instagram reține doar postările șterse până la 30 de zile. Dacă au trecut mai mult de 30 de zile de când ai șters postarea, probabil că aceasta a fost eliminată definitiv de pe serverele Instagram și nu poate fi restaurată direct prin Instagram. Cu toate acestea, este posibil să aveți în continuare o șansă dacă faceți o copie de rezervă a datelor telefonului, inclusiv a datelor aplicației Instagram, înainte de a șterge postarea.

Da, dacă povestea Instagram ștearsă a fost postată în ultimele 24 de ore. Funcția Instagram „Șterse recent” stochează și poveștile care nu sunt în arhiva dvs. Le puteți accesa și restaura din secțiunea „Șterse recent” în 24 de ore de la ștergere. După 24 de ore, dacă povestea nu este salvată în arhiva dvs. sau în momentele evidențiate a poveștii, aceasta va fi ștearsă definitiv și nu poate fi restaurată

Acționați rapid și verificați folderul „Postări șterse recent” din setările Instagram. Acesta este primul loc unde toate postările șterse recent vor fi stocate în cache. Puteți accesa aceasta accesând profilul dvs., făcând clic pe Setări, apoi Cont și selectând Postări șterse recent. Dacă îți găsești postarea acolo, o poți recupera cu ușurință. Este important să acționați rapid, deoarece postările sunt stocate aici doar timp de 30 de zile. În plus, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a datelor în mod regulat pentru a evita astfel de pierderi în viitor.